Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2019
Inhoud
8

Specials

Terug naar inhoud

Groene Kratje

Inwoners van Zwijndrecht kunnen sinds 25 september 2019 kiezen voor groenten rechtstreeks van boer naar bord. Ze kunnen voortaan 'De Groenten van Cors' van de Dordtse zorgboederij De Zuidpunt afhalen bij Diverz de Nederburgh in de wijk Nederhoven.

'Sommige groenten zien er misschien iets minder mooi uit dan in de winkel, maar ze zijn met liefde geteeld.'
- Corstiaan den Boer, zorgboer

De impact op het milieu is lager, het stimuleert duurzame landbouw, boeren en producenten ontvangen een eerlijke prijs en consumenten kiezen uit een gevarieerd aanbod van gezonde en verse producten.

De pakketten bevatten onbespoten seizoengroenten en aardappelen voor vier dagen voor één, twee of vier personen. Het pakket is sociaal, maar vooral lekker en voordelig: ongeveer 50 cent per persoon per maaltijd. Het abonnement is wekelijks ‘aan’ of ‘uit’ zetten en maandelijks opzegbaar.

'Het sluit aan bij de ambitie van de provincie: gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen.'
Adri Blom-Lemstra, gedeputeerde
Klik hier voor meer informatie

Beursvloer 2019

Na het grote succes van 2018 is op donderdag 31 oktober de 2e Beursvloer georganiseerd door ons en tot stand gekomen met ondersteuning van het ondernemersfonds.

Het is vooral het delen van kennis waardoor we anderen een stukje op weg kunnen helpen en dan weet je nooit op wat voor een manier je dat terugkrijgt. Dat is het unieke van dit evenement.
- deelnemer aan Beursvloer ’19
Het doel van een Beursvloer is om in anderhalf uur zoveel mogelijk matches te maken met gesloten beurs. Vooraf was vraag en aanbod al te vinden op het platform Zwijndrecht voor Elkaar. Tijdens de Beursvloer werden matches gemaakt door vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Dankzij de inzet van alle aanwezige bedrijven, stichtingen en verenigingen zijn er op de deze maatschappelijke Beursvloer een geweldig aantal matches gemaakt, 70 matches in totaal!

Kerstmarkt 2019

Om onze ruim 300 vrijwilligers te bedanken voor hun inzet hebben wij in december een kerstmarkt georganiseerd in Spektakel. Bij binnenkomst kregen de vrijwilligers een zakje met dukaten waarmee ieder hun eigen kerstpakket bij elkaar heeft kunnen shoppen. Daarnaast speelde er de hele avond een swingende band en wisten steeds meer mensen de dansvloer te vinden gedurende de avond.  

Onze vrijwilligers zetten zich belangeloos en met veel passie in voor een ander, ook op deze avond was er de mogelijkheid om voor iemand anders een lichtpuntje te zijn. Dat kon door een kerstwens te schrijven op een kerstkaart voor een eenzame oudere in samenwerking met het Ouderenfonds. 
Wij willen graag een compliment geven voor de ontzettend gezellige en fijne avond die donderdag georganiseerd is. We hebben echt genoten. We hebben veel nieuwe mensen ontmoet en gesproken. Nogmaals bedankt.
- aanwezige bij de Kerstmarkt

Coming Out Day

Op Coming Out Day biedt Diverz samen met de gemeente en andere partijen een programma voor de LHTBI-doelgroep. 

'De regenboogvlag, die veelal gehesen wordt op 11 oktober, is een symbool maar de dag zelf is echt een aanleiding om het weer over de doelgroep te hebben, om het gesprek op gang te brengen. Benoem en bespreek je het onderwerp, dan hebben mensen soms de moed om uit de kast te komen. Bij ons hebben ze een ingang, bijvoorbeeld bij de activiteiten. Je hoeft niet uit de kast te komen, maar er zijn wel mogelijkheden voor. De wijkteams kunnen met hun hulpverlening hier ook een rol in spelen.'

- Yvonne Zuidgeest, directeur-bestuurder Diverz

Pride Amsterdam

Acht van onze roze ouderen hebben namens Diverz zaterdag 3 augustus deelgenomen aan de Pride Amsterdam 2019. 

De dag en onze deelname is een succes geworden. De landelijke stichting Roze 50 plus (ANBO + COC) had een grote boot gehuurd en versierd om mee te varen tijdens de Pride in Amsterdam. Op die manier werd aandacht gevraagd voor de doelgroep roze ouderen (75+). Op die boot waren 100 roze ouderen aanwezig uit het gehele land!

Onze roze ouderen (75+) uit Zwijndrecht hebben een bijzondere en fantastische dag gehad!

Klik hier voor een filmpje

Open Dag bij Diverz - Wij zijn uw buur

Op zaterdag 28 september opende Diverz op verschilllende locaties haar deuren. Buurtbewoners konden op deze manier kennis maken en zien wat Diverz voor hun kan betekenen. Zo was er onder andere een proeverij van de maaltijden die worden geserveerd bij de maaltijdendienst, verschillende workshops ter kennismaking van diverse cursussen/activiteiten, springkussens en een rommelmarkt. Bezoekers kregen informatie over het aanbod van Diverz waaraan zij kunnen deelnemen maar ook over de mogelijkheid tot het doen van vrijwilligerswerk bij Diverz.

Niet geheel toevallig op Burendag want Diverz is als een buur. We staan altijd voor iedereen klaar, we ontmoeten graag mensen en hebben onze deuren open staan. Meer dan 500 belangstellenden zijn langs geweest.

 

Diverz is net als een buur. We zitten overal en zijn in de buurt als je ons nodig hebt. We helpen met klusjes, luisteren naar je problemen en geven we een steuntje in de rug als je dat nodig hebt. Maar je kunt ook gezellig op de koffie komen en als je wilt, blijf je eten. Samen iets leuks ondernemen doen we ook graag en dat hoeft echt niet veel te kosten. Kan je dit niet (meer) dan komen we gerust bij je thuis langs en zit het even tegen, ook dan zijn we er voor je. Voor ons is dit een kleine moeite want we doen graag iets voor een ander. We doen dit met veel enthousiasme. We zijn een buur voor alle inwoners van Zwijndrecht.

Hartjes