Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2020
Inhoud
8

Specials

Terug naar inhoud

Digitale opening hoofdkantoor

Na inspanning van velen was het dan zover: medewerkers van Diverz konden begin 2020 hun nieuwe werkplek in gebruik nemen. Maar toen kwam de corona pandemie. Helaas geen feestelijke opening om met trots onze nieuwe werkplek aan iedereen te laten zien. En na verloop van tijd werd wel duidelijk dat een dergelijke opening er voorlopig ook niet in zat. Een alternatief werd bedacht, een digitale opening, gefilmd door Display4all. 

Dankzij de inspanning van velen presenteren wij toch met trots ons nieuwe kantoor.

Klik op de afbeelding om de film te bekijken.

Vanuit ons nieuwe kantoor werken we met nog meer passie voor het welzijn van iedereen van 0-100 in Zwijndrecht. Samen met jullie!

LHBTI

Ook dit jaar heeft Diverz zich als welzijnsorganisatie actief ingezet voor de LHBTI-doelgroep. Met onze visie op diversiteit en de LHBTI-doelgroep en onze bijeenkomsten voor roze 50-plussers in Zwijndrecht is meer zichtbaarheid ontstaan. Ook hebben we ons, samen met vrijwilligers, regionaal ingespannen, om roze 50-plussers een gezicht te geven. Dat heeft tot een mooi resultaat geleid.  

 

Diverz heeft samen met de gemeente Zwijndrecht het initiatief genomen om rondom "Coming Out Dag" tientallen regenboogvlaggen uit te hangen in heel Zwijndrecht. 

 

Roze Loper certificaat behaald

De hulpvraag van Anna Slijper (2016) om in Zwijndrecht activiteiten voor roze ouderen te organiseren, haar interview in het AD en vervolgens de vraag vanuit de doelgroep om een gezicht te geven de LHBTI-gemeenschap, is gehoord en opgepakt. Wij zijn ons meer bewust geworden dat wij binnen onze eigen organisatie en in de regio Drechtsteden nog werk hadden te verrichten om die "inclusieve samenleving" te realiseren.  

 

De logische vervolgstap was het behalen van het landelijke keurmerk en dat heeft in 2020 plaatsgevonden. Samen met de stichting roze 50 plus heeft KIWA een audit uitgevoerd en is Diverz gekwalificeerd met "de roze loper". De roze loper is aan Diverz in december 2020 uitgereikt en daar zijn we enorm trots op. De roze loper is een landelijk keurmerk voor LHBTI vriendelijk organisaties binnen de zorg- en welzijnssector. 

Bij het aansnijden van de kleurrijke taart vertelt wethouder Ronald de Meij dat De Roze Loper van Diverz een uitnodiging moet zijn voor anderen. “Ik roep instellingen en organisaties op het voorbeeld van Diverz te volgen”, zegt hij. Manon Linschoten van 50+ sluit zich daarbij aan, “natuurlijk is er nog een hele weg te gaan, maar er is een beweging op gang gekomen en dat is mooi”.

Directeur-bestuurder Yvonne Zuidgeest deelt die mening, “Ook wij zien die beweging, daarin nemen wij aanbevelingen ter harte en richten wij ons op onze taak, omdat wij houden van mensen”.

de Werkplaats - Diverzity

In de Werkplaats, een nieuwe locatie van Diverz, worden creatieve vaardigheden en talenten ontdekt en verder ontwikkeld. Er hangt een sfeer die bezoekers stimuleert om gewoon lekker aan de slag te gaan en bezig te zijn, individueel of in groepsverband. Laagdrempeligheid en sociaal contact staan centraal bij de Werkplaats. Van beginner tot vakman, van liefhebber tot professional, man of vrouw, van jong tot oud. Iedereen kan terecht in de Werkplaats.  

Tijdens het zomerprogramma was er veel belangstelling voor De Werkplaats die open was voor ambachtelijke duurzame activiteiten. Helemaal passend bij De Werkplaats is er met hout aan de slag gegaan en zijn creatieve maakactiviteiten georganiseerd, zoals een insectenhotel, een vogelhuisje en je eigen schatkist.

 

Spotlight op sociaal contact

De werkplaats biedt nieuwe mogelijkheden voor sociaal contact. Wat opvalt is dat veel kinderen (en hun ouders) op deze manier bekend raken met Diverz.
Hartjes