Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2019
Inhoud
7

Duurzaam Diverz

Terug naar inhoud
In 2019 hebben we vanuit onze organisatie bewust aandacht besteed aan duurzaamheid zowel bij onze eigen bedrijfsvoering als bij onze activiteiten, in de wijken en in de gebouwen. Met onze verschillende diensten maken we zoveel mogelijk gebruik van elektrisch vervoer. In alle accomodaties passen we nu afvalscheiding toe. Bij onze welzijnsactiviteiten streven we steeds meer naar duurzaamheid en hier gaan we in 2020 verder mee door.

Vashion

Tijdens een project in 2019 werden duurzaamheid en trendgevoeligheid gecombineerd. Bij dit project ging het om upcycling waarbij aan oude materialen een nieuwe functie werd gegeven. Gedateerde kleding werd weer trendy gemaakt. De jongeren kregen ook voorlichting over de mode-industrie. Het project duurde 6 weken en telde in totaal 10 jonge deelnemers.

Jongeren zijn vaak modebewust en trendgevoelig. Vooral wanneer jongeren van de basisschool naar de middelbare school gaan is het belangrijk dat ze er 'goed' uitzien. Naast de interesse in mode, gaan jongeren door middel van kleding op zoek naar hun identiteit. Bij deze trendgevoeligheid komt vaak 'fast-fashion' kijken. Niet heel duurzaam. Tijdens de 6 weken werd er voorlichting gegeven door middel van gesprekken en video's over de mode-industrie en waar ze zelf aan de slag gingen met Vashion. Hierbij werden ze ondersteund door 2 vrijwillige dames (59 en 68 jaar) die hebben geholpen met het ontwerpen en maken van de eigen 'Vashion'.
- Aradhana, welzijnsprofessional bij Hart van Meerdervoort

Energietransitie

De energietransitie is wat ons betreft een sociaal vraagstuk waar het gaat om het gedrag en het welzijn van de mensen. Bewonersparticipatie en sociaal rechtvaardige transitie staan hierbij bovenaan. In 2019 hebben we, gezamenlijk met Drechtse Stromen, een start gemaakt. Vooral door de inzet van energiecoaches en ambassadeurs, het geven van voorlichting en door workshops.

 

Hartjes