Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2020
Inhoud
2

1e Lockdown

Terug naar inhoud

Op 16 maart 2020 begon de intelligente lockdown en hiermee moesten we onze accommodaties noodgedwongen sluiten. Direct zijn we gaan zoeken naar alternatieve mogelijkheden om er te zijn voor de buurtbewoners. Er werd gestart met het Diverz Belteam. Voor iedereen die verlegen zit om een praatje, zijn hart wil luchten of gewoonweg een vraag heeft. Alleen al de vraag stellen: 'Hoe gaat het nu echt met u?' leidden tot vele mooie gesprekken.

Alternatieve en ludieke manieren van contact leggen, hebben we gevonden en uitgevoerd; van een balkongesprek met een oudere, een keukenraamgesprek op afstand en het uitdelen van een kleine attenties aan bewoners, participanten en vrijwilligers. Zodoende was er blijvend aandacht voor elkaar.

Taalmaatjes gingen hun taallessen buiten houden door lekker te gaan wandelen. Een mooie combinatie om de taal te blijven oefenen, te blijven bewegen en elkaar te blijven zien. Sociaal contact is zo belangrijk gebleken tijdens deze lockdown periode.

Oudere meneer die dezelfde middag getest zou worden, was erg verdrietig en eenzaam. Na hem aangehoord te hebben en wat praktische informatie te hebben gegeven was hij gerustgesteld. Eén van onze ouderenadviseurs heeft later die week teruggebeld om te kijken hoe het met meneer was.
- Welzijnsprofessional als lid van het Diverz Belteam
"Ik heb veel waardering voor het werk van het Belteam van Diverz. In deze tijd gaat het erom dat we goed op elkaar letten en mensen die er zelf niet uitkomen, ook hulp bieden. Samen staan we sterk." - Burgemeester Van der Loo samen met Jongerenwerker Najim Baddou aan het bellen

Naast het Diverz Belteam konden de diensten, zoals de maaltijden en alarmering zijn doorgang vinden. Ook onze eigen professionals deden mee aan het rondbrengen van de maaltijden, daar vele vrijwilligers aan huis gekluisterd waren. Het aantal klanten groeide met 36 en er werd een alternatief bedacht voor bewoners die normaal gesproken gebruikt maakten van het buurtrestaurant in de Nederburgh.

Spotlight op sociaal contact

Vrijwilliger brengt op afstand de maaltijden. Hij wordt gevolgd tijdens een ritje door Goedemorgen Nederland.

Klik hier voor het fragment

Alternatieve activiteiten

Hoewel activiteiten binnen niet door konden gaan, is er uiteraard gekeken hoe we toch bewoners konden bereiken.

Zo gingen de jongerenwerkers veelvuldig de straat op om jongeren te ontmoeten en te informeren over de corona maatregelen. Ook via sociale media is er contact gehouden met jongeren, door sportchallenges te organiseren en vlogs te delen. De vlogs waren voor jongeren een manier om ons te laten zien en horen, tijdens de lockdown. 

Een hart onder de riem voor alle vrijwilligers en bezoekers van wijkcentrum. Onder de 'hashtag' #StayAtHome #StaySafe #samensterk
Hartjes