Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2020
Inhoud
3

Zomerprogramma

Terug naar inhoud

In tegenstelling tot andere jaren hebben we juist voor de zomerperiode een breed programma voor iedereen van 0-100 jaar opgezet. Er waren nl. signalen binnengekomen over buurtbewoners die niet op vakantie gingen door de dichte grenzen van landen, of omdat men angstig was voor besmetting of door minder vakantiegeld. De gemeente vroeg ons om fors in te zetten op activiteiten en dat heeft geleid tot een uitgebreid zomerprogramma.

We geven tips over activiteiten die je op gepaste afstand, buiten met je vrienden kan doen deze zomer!
- Jongerenwerkers Diverz

Op bijna al onze locaties was er tijdens de zomer wat te doen; in Hart van Meerdervoort, Diverzity, de Werkplaats, Mikado, jeugdhonk Heerjansdam, Kubiek, Nederburgh en Xiejezo.
Ook was het jongerencentrum twee avonden in de week open, in combinatie met workshops. Jongeren kwamen graag weer langs om elkaar te ontmoeten en te chillen. 

 

De Buitenspeeldag met (water)speelactiviteiten was een enorm succes! Georganiseerd voor de jongeren uit de wijk Nederhoven. Met 50 kids een hele drukke en leuke middag, ondanks de enorme hitte. Ook de nieuwe wijkagent van Nederhoven kwam kennismaken.
In het uitgevoerde programma waren veel activiteiten voor kinderen en jongeren te vinden daar zij door het wegvallen van de vakantie, voetbalkampen, festivals etc. minder te doen hebben. Bij de film en pannenkoeken eten, waterpret in de tuin en leren over de natuur en knutsel frutsel pizza maken hadden we per keer ruim 45 kinderen. Een hele organisatie om dat te begeleiden en dat is goed gelukt. Voor jongeren waren er oa. de workshop djembe, de Braziliaanse brassband en de BBQ & spelletjesavond. Bijna 40 jongeren waren op de BBQ afgekomen en waardeerden dit initiatief.

De reguliere activiteiten zoals taalgroep, taalmaatjes, naailessen, vrouweninloop, wijkkeuken, creaclub, swin voices, soos LVB en buurtrestaurant zijn ook doorgegaan tijdens de zomer en werden goed bezocht. Behalve de buurtbewoners heeft het zomerprogramma ook een boost gegeven aan onze vrijwilligers. Zij waren blij dat ze weer iets konden betekenen, binnen de geldende maatregelen.

 

 

We zijn blij en dankbaar dat we dit, met ondersteuning van het Oranje Fonds en de gemeente, voor bewoners van verschillende doelgroepen hebben kunnen doen.
Hartjes