Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2021
Inhoud
6

Digitalisering

Terug naar inhoud

Het digitale platform van Diverz

Langer comfortabel en veilig thuis wonen met behulp van het digitale platform van Diverz. Zo startten wij in 2021 met een proef om dat uit te zoeken. Samen met partners uit de technische sector. En met de inzet van vrijwilligers in een zogenaamd digidomoteam, die bij de mensen thuis uitleg gaven op digitaal vlak. Mede door de corona maatregelen was het een uitdaging om huisbezoeken bij ‘proefpersonen’ te organiseren. 

De bedoeling was om te komen tot een digitale alarmering als uitbreiding van onze alarmering dienst. Door de inzet van een tablet die naast alarmering ook de mogelijkheid geeft voor spelletjes, nieuws uit de regio en meer.

We hebben diverse mensen bereid gevonden om mee te doen met de proef en te verkennen of een digitaal platform op een tablet kan gaan werken. Ondanks alle inspanningen is gebleken dat er verschillende technische drempels zijn die nog verder onderzocht moeten worden. Dat vervolgen we in 2022. 

“Wat fijn dat ik vanuit mijn eigen huiskamer kan blijven meedoen aan een activiteit en wat afleiding heb" aldus een deelnemer aan de online cursus

Lancering online programma

Door de aanhoudende lockdown konden veel activiteiten van Diverz geen doorgang vinden. We merkten dat het thuiszitten moeilijker werd en sommigen zich eenzaam voelden of hulp nodig hadden. Onze professionals en vrijwilligers hebben hun veerkracht laten zien en hun enthousiasme gebruikt om op verschillende manieren vorm te geven aan een onlineprogramma.

Wat houdt het Diverz Online programma in?

Activiteiten die geen doorgang konden vinden vanwege de maatregelen, hebben we zo veel als mogelijk online laten plaatsvinden. Denk aan sportactiviteiten, zoals de yoga. Deze werden al voor bepaalde groepen online gegeven maar werden nu op wekelijkse basis beschikbaar gesteld. Ook creatieve activiteiten zoals knutselen, muziek maken en kooklessen waren te vinden. 

Nieuwe initiatieven die zijn ontstaan speelden in op de situatie en waren op ieder gewenst moment beschikbaar. Waar sommige activiteiten via Zoom werden gehouden, konden andere activiteiten van tevoren worden opgenomen. Zo inspireerde onze sociaal cultureel werker Jessica deelnemers om creatief te schilderen. Bekijk hier de video: 

Swiggles