Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2022
Inhoud
8

Specials

Terug naar inhoud

 

5-jarig jubileum Diverz

Diverz bestaat 5 jaar, sinds de fusie in 2018 tussen SWOZ en Diverz. Samen met alle professionals, vrijwilligers en bewoners hebben we hier feestelijk bij stilgestaan.


Mijlpalen om te vieren

Met onze netwerkpartners hebben we in het kader van dit jubileum begin februari 2023 onze mijlpalen gevierd. Dat wilden we niet zomaar doen, maar op een manier zodat de waarde van ons welzijnswerk ook echt wordt ervaren. Per mijlpaal werden genodigden meegenomen in een belevenis waar we ontzettend trots op zijn.

Bekijk hier de video 'Samenwerken & eten verbindt', belangrijke kernwaarden van Diverz.

Bekijk hier alle mijlpalen van Diverz

Proeftuin Drechtland Community

Op 20 april 2022 stond het behaalde resultaat van de samenwerking tussen Diverz en Zorgboerderij De Zuidpunt Dordrecht centraal. Tijdens de slotbijeenkomst van de Proeftuin Drechtland Community werd teruggeblikt op dit meerjarige project met Provincie Zuid-Holland en Drechtstadsboer met als doel om een duurzaam productief samenwerkingsverband aan te gaan dat boer en burger met elkaar verbindt.

Lees hier de uitgave van het Proeftuin Drechtland Magazine
Diverz weet bewoners te bereiken met de afhaalpunten van 'de groenten van Cors' op de wijklocaties tot het 'Boerenbord' in onze wijkkeukens, tot de kookworkshops van Jelle waar vrijwillige koks worden opgeleid om vegetarische maaltijden te bereiden met de onbespoten groenten van Zorgboerderij de Zuidpunt.  

Kookworkshop 'Boerenbord' juni 2022

Het is belangrijk dat onze maaltijd bestaat uit veel groenten. Dat houdt ons sterk, weerbaar en veerkrachtig

KRACHTpunt over de grenzen van Zwijndrecht

In ons jaarverslag 2021 noemden we al het KRACHTpunt als een innovatieve ontwikkeling en bleek deze conversation piece, welke tot stand is gekomen in samenwerking met Moxiedesign, een mooi zaadje van bewustwording.

In 2022 zijn we een stap verder gegaan en inspireerden we andere organisaties. Niet gepland maar wel als mooie bijvangst. Op meerdere plekken in Nederland zijn inmiddels KRACHTpunten te vinden en dat groeit alleen maar.

Zo zijn ze bij diverse gemeentes, energieloketten en welzijnsorganisaties geplaatst en verschijnt het KRACHTpunt in verschillende media;

Duurzaamheidsmarkt van EnergiePUNT Malburgen
Arnhem: KRACHTpunt in Malburgen geopend
Energieplus
Energieloket Lingewaard
Drechtstadsboer

Als Diverz hebben we drie krachtpunten, welke rouleren tussen de wijklocaties en waarvan de inhoud regelmatig wijzigt. Elk KRACHTpunt heeft zijn eigen onderwerp en thema:

  • Krachtpunt duurzaamheid
  • Krachtpunt gezond eten
  • Krachtpunt bewegen
Lees hier meer over de KRACHTpunten en beluister de podcast

Vierde beursvloer Zwijndrecht geslaagd!

Op donderdag 23 juni was het dan zover! De vierde Beursvloer, georganiseerd met ondersteuning van het Ondernemersfonds Zwijndrecht, was een feit. Het was de eer aan Burgemeester Hein van der Loo om de Beursvloer officieel te openen. In de aula van Loket Zwijndrechtse Waard. Kort daarna werden door de hoekmannen en -vrouwen de eerste matches al gemaakt. 

In een ontspannen sfeer en ondersteunt door spreekstalmeester Wouter Gorter hebben de deelnemers van ruim 40 verschillende maatschappelijke organisaties en ondernemers zich ingezet om zoveel mogelijk matches te maken. Dankzij de inzet van alle aanwezige bedrijven, stichtingen en verenigingen is er op de maatschappelijke beursvloer een mooi aantal matches gemaakt, 35 matches in totaal.  Door notaris Kavita Bhagola  (Goedegebuure notariaat) is aan al deze matches een maatschappelijke waarde verbonden. Aan het einde van de beurs was de waarde van alle matches ruim € 57.770,-. Al met al een beursvloer waar Diverz met trots op terug kan kijken.

REGENBOOG EVENT in Hart van Meerdervoort

In het voorjaar van 2022 hebben wij speciaal voor de LHBTIQ+ groep onze deuren extra wijd opengezet. Deze middag stond in het teken van elkaar te ontmoeten, naar elkaar te luisteren, te delen en daarnaast gewoon een gezellige middag te hebben.

Na een warm welkom van Yvonne Zuidgeest, directeur-bestuurder, konden we van start. DJ Karim verzorgde de muziek, Drag Queen Dolly Donut gaf een spetterend optreden weg en ging daarna met de aanwezigen in gesprek over zijn leven.

Ook waren er deelnemers van de bestaande regenbooginlopen die we een inkijkje wilden geven over deze groepen en hun ervaringen. Naast de vertrouwde gezichten hebben wij ook wat nieuwe mensen mogen ontmoeten tijdens deze middag.

"Wat fijn is het om mijn verhaal te kunnen delen met gelijkgestemden," aldus een van de bezoekers.

De strategische koers van Diverz

Diverz heeft in 2022 de strategische koers voor de komende periode uitgezet. Deze koers geeft vertrouwen, doordat het in gezamenlijkheid tot stand is gekomen. Samen met medewerkers is er met de LEGO serious play methode op een krachtige, effectieve en ook leuke manier gesproken en gebouwd aan de toekomst. Ook met vrijwilligers, buurtbewoners, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en raadsleden is gebrainstormd. Uiteindelijk heeft de Raad van Toezicht de strategie voor de komende vijf jaar vastgesteld.

De vier strategische pijlers zijn:

Breed Sociaal Weefsel
Kansrijke co-creaties
Duurzaam Diverz
Zichtbaar Professioneel 

Nu zijn we aan de slag met de nadere concretisering en de praktische invulling zodat we op lange termijn succesvol blijven voor iedereen van 0-100+. Ongetwijfeld komen er in de komende jaren nieuwe uitdagingen op ons pad, zoals Covid-19 ook onverwachts invloed had op ons werk. We zullen vanuit sociaal werk een adequaat antwoord bieden op de uitdagingen die voor ons liggen. 

Wij verbeteren waar we goed in zijn, innoveren waar mogelijk en kijken met vertrouwen uit naar de toekomst.
Hartjes