Ga naar inhoud
Bedrijfsnaam
Jaarverslag 2023
Inhoud
5

Vrijwilligers

Terug naar inhoud
"Zeg nou zelf, zo af en toe een uurtje van je tijd geven aan een ander, dat is toch hartstikke leuk," vertelt Lesa die zich als vrijwilliger heeft aangemeld via Zwijndrecht voor Elkaar.
“Ik kan mij onze eerste klus via Zwijndrecht voor Elkaar nog wel herinneren”, vertelt Renier (rechts op de foto naast Lesa), “wij gingen naar een mevrouw die zelf haar tuin niet meer kon doen. Of wij haar er even bij konden helpen. Toen wij aankwamen zagen wij al het onkruid. Ik stelde al snel voor om de tuin opnieuw aan te planten. Geweldig vond die mevrouw het, dat wij haar tuin zo grondig hadden aangepakt en dat helemaal vrijwillig. 
Lees hier hoe Lesa en Renier regelmatig iets doen voor een ander naast hun drukke baan.

Van vrijwilligerswerk naar eigen radioprogramma

Jonne gaf zich in 2023 op voor het Vrijwillig Traineeship, waarbij jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hij had een grote passie voor dance muziek en zo kon hij ervaring opdoen bij de radio omroep Atos RTV. Hij haalde ontzettend veel plezier uit zijn vrijwilligerswerk en leerde de kneepjes van het vak. Inmiddels heeft Jonne zijn eigen radioprogramma bij Atos en is hij iedere zaterdag te beluisteren. 

Kennis doorgeven met huiswerkbegeleiding

Theo van Rijn en Elly de Vos zijn beiden met pensioen en geven als vrijwilliger huiswerkbegeleiding in wijkcentrum Kubiek aan de Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht. “Ouders kunnen kinderen vaak niet helpen. Kinderen krijgen dan van ons een steuntje in de rug,” aldus Elly. “Leerlingen waarvan de ouders geen geld hebben voor reguliere bijles op school of commerciële bijles kunnen wekelijks in wijkcentrum Kubiek terecht voor gratis huiswerkbegeleiding.”
Lees verder...

Het jaarlijkse vrijwilligersfeest is een belangrijk ritueel in Zwijndrecht

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter het welzijnswerk van Diverz. Ieder jaar vieren we de tomeloze inzet van jong en oud met een groot vrijwilligersfeest. Dat doen we tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Via dit ritueel, dat ieder jaar op 7 december plaatsvindt, spreken we onze dankbaarheid uit aan al onze fantastische vrijwilligers!

De kerst high-tea in het Develpaviljoen was een groot succes. Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen het afgelopen jaar iets moois heeft kunnen betekenen voor een ander. Tijdens de high-tea werd genoten van heerlijke lekkernijen, inspirerende gesprekken en muziek. Het was een moment van ontspanning en waardering voor alle vrijwillige inzet.

Waardevolle feedback van onze vrijwilligers 

Bij Diverz geloven we dat feedback tot groei en persoonlijke ontwikkeling kan leiden. Feedback geven is één van de krachtige instrumenten om ontwikkeling en prestaties positief te beïnvloeden. Bij Diverz bouwen we aan een organisatie en omgeving waarin we van elkaar durven te leren. Binnen het team aan professionals, tussen de integrale welzijnsteams onderling en ook van onze vrijwilligers en de samenwerking met gemeente en onze partners. 

In 2023 hebben we dit vormgegeven doordat iedere professional in de zogenoemde feedbackrondes, als onderdeel van 360 graden feedback, vrijwilligers heeft bevraagd op thema's als 'waardevol samenwerken' en 'toegankelijkheid' van onze professionals.  

Met trots kunnen wij opmaken uit dit onderzoek, uitgevoerd door Onderzoekdoen.nl, dat 95% van de respondenten hun vrijwilligerwerk bij Diverz waardevol tot zeer waardevol vindt. Daarnaast is ruim 75% goed bekend met de waarden van Diverz: verbindend, persoonsgericht en ondernemend

Onze professionals bouwen met deze waardevolle feedback verder aan hun ontwikkeling en kunnen hierdoor in de samenwerking met vrijwilligers op gelijkwaardige manier van elkaar leren. 

Hartjes